Web-suunnittelun alkuaikoina se merkitsi verkkosivun rakentamista HTML-kielellä ja muutaman kuvan lisäämistä siihen. Nykypäivän standardit ovat kuitenkin paljon korkeammat, ja vaatimukset laadukkaille sivustoille ovat vain kasvaneet ajan myötä. Kun käytössämme on kehittyneempiä tekniikoita, näitä korkeita standardeja voi olla vielä vaikeampi saavuttaa. Siellä HTML5-verkkosivusto on hyödyllinen.

Tässä osiossa käymme läpi useita suosittuja verkkosivustoja, kuten Helsinki-Vantaan lentoasema ja Nokia.

Kun yhä useammat ihmiset käyttävät Internetiä, kilpailu parhaasta verkkosivustosta on tullut erittäin kovaksi. Tämä on johtanut muutokseen tavassa, jolla verkkosivustoja rakennetaan ja luodaan.

Parempien ja käyttäjäystävällisempien verkkosivujen ja sovellusten kysyntä kasvaa, ja monien yritysten on vaikea vastata näihin odotuksiin.

HTML5 on yksi suosituimmista nykyään käytetyistä ohjelmointikielistä kevyen koodipohjansa, selainten välisen yhteensopivuuden, mobiililaitteiden optimoinnin jne. ansiosta.

Kun yhä useammat ihmiset käyttävät eri alustoja verkkosivustojen luomiseen, verkkovastaavien on vaikea pysyä kilpailijoiden edellä. HTML5-sivustojen avulla verkkovastaavat voivat kuitenkin varmistaa, että he ovat kilpailijoitaan edellä.

HTML5 on eräänlainen merkintäkieli, joka on optimoitu Internetiä ja mobiililaitteita varten. Se tarjoaa tehokkaan tavan luoda interaktiivista sisältöä, joka reagoi käyttäjien toimiin reaaliajassa. HTML5-ominaisuudet sisältävät multimediasisältöä, animaatiotehosteita, 3D-grafiikkaa ja muita interaktiivisia kokemuksia.

Tämä on johtanut kilpailuun monien HTML5-kehittäjien kesken, mikä on tehnyt verkkosivujen äärimmäisen vaikeaksi erottua joukosta ilman laadukasta suunnittelutyötä.

Koska kilpailu on nyt niin kovaa, verkkovastaavien on keskityttävä siihen, kuinka he voivat luoda viihdyttävän sivuston, joka kiinnittää käyttäjien huomion.

HTML5 on tulevaisuus

HTML5 on tulevaisuus. Siitä tulee standardi verkkosivustoille ja mobiilisovelluksille seuraavan viiden vuoden aikana. Siksi on tärkeää aloittaa HTML5:n käyttö nyt.

HTML5:stä on tulossa yhä tärkeämpi mobiilisovelluksissa ja -sivustoissa. Siinä on aivan uusia ominaisuuksia, kuten online-video, ääni, maantieteellinen sijainti, offline-tallennustila, push-ilmoitukset ja paljon muuta.

HTML5 on tulevaisuus, ja verkkosivustojen tulisi siirtyä käyttämään HTML5:tä, jos ne haluavat pysyä merkityksellisinä. Verkkosivuston valmistaminen HTML5:tä varten ei kuitenkaan ole helppo tehtävä.

Helsingin nykyinen verkkosivuprojekti on lykätty, koska kehitystiimi on ollut kiireinen muiden projektien parissa. On tärkeää, että asiakkaat tietävät, että he voivat edelleen käyttää tätä sivustoa ja ottaa meihin yhteyttä – uskomme silti, että se on arvokas resurssi lukijoille ja asiakkaille.

HTML5 on moderni ja turvallinen koodauskieli, joka tekee verkkosivustojen kehittämisestä entistä helpompaa. Sen avulla verkkovastaavat voivat suunnitella käyttäjäystävällisempiä käyttöliittymiä käyttämättä Flash-, Java-, Silverlight- tai ActiveX-laajennuksia projekteja luodessaan. HTML5:n oppimiskäyrä voi olla aluksi jyrkkä, mutta kun hallitset sen, tulet ylemmäksi

Webin tulevaisuus on pohjimmiltaan saapunut, mutta uuden standardin omaksuminen ei ole helppoa.

HTML5-projektin aloitti Tim Berners-Lee vuonna 2004. Sen tavoitteena oli kehittää avoin järjestelmä, joka voisi toimia useilla alustoilla ja laitteilla. Se sisälsi myös edistysaskeleita olemassa oleville teknologioille, kuten CSS (Cascading Style Sheets) ja XML (Extensible Markup Language).

HTML5 on nykyään laajalti käytössä verkkosivustoilla, mikä auttaa niitä toimimaan paremmin mobiililaitteissa, tableteissa ja muissa tietokoneissa. Jotkut sivustot ovat jopa alkaneet käyttää HTML5:tä pääsivustona. HTML5:n käyttö on myös parantanut merkittävästi suorituskykyä.